Amióta biztossá vált – és ez már jó régen volt –, hogy Daniel Craig a 007 Nincs idő meghalni után többé nem ölti magára James Bond szerepét, a világhálón rendszeresen bukkannak fel hírek, pletykák és találgatások arról, hogy ki lehet majd az utódja. Ian Fleming ikonikus kémhőse új korszak elé néz, és most egy újabb név került a tarsolyba.

Az elmúlt időszakban olyan pletykák is napvilágot láttak, amelyek elég drasztikus váltást vizionáltak – reflektálva az utóbbi évek világszintű trendjeire. Így volt, aki színesbőrű James Bondot tippelt meg, méghozzá Idris Elba személyében. De volt olyan is, aki ennél is merészebb vizekre evezett, és úgy gondolta, hogy a következő 007-es ügynök már ne James Bond legyen, hanem inkább Jane Bond, vagyis női főszereplőben látta meg a fantáziát.

Ezekhez képest a legfrissebb hírek jóval visszafogottabbak, így jóval hihetőbbnek is tűnnek. Ezek ugyanis az utóbbi évek egyik legnépszerűbb akciósztárját, Tom Hardyt látják James Bond új megformálójaként.

Kétségtelen, hogy Tom Hardynak megvan a tehetsége a szerephez, a kiállása is illik a karakterhez. Azt sem vitathatja el tőle senki, hogy nem egykaptafás karakter-színész, hiszen alakított már világháborús repülőpilótát, elmebeteg szupergonoszt, idegen lénnyel szimbiózisban élő antihőst, londoni gengsztert (mindjárt kettőt is egyszerre) de posztapokaliptikus „vérzsákot” is.

A hírek szerint Tom Hardy már júniusban elnyerte James Bond szerepét a meghallgatásokon, de a hivatalos bejelentéssel meg akarták várni a 007: Nincs idő meghalni premierjét. Csakhogy a koronavírus közbeszólt, a filmet pedig őszre halasztották. Ezért nem jelenthetjük még ki hivatalosan, de jó esély mutatkozik rá, hogy végül valóban ő lesz Őfelsége következő titkosügynöke.