92 Mátrix  (1999)

A Warner Brosnál gőzerővel dolgoznak a Mátrix 4-en, a szereplőválogatások legalábbis továbbra is zajlanak, így nem csupán Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss tér vissza, hanem számos nagy névvel is bővül a stáblista.

A Collider magazin legfrissebb értesülései szerint pedig Jonathan Groff, a Netflix Mindhunter című sorozatának sztárja is feltűnik majd a filmben. Groff mindezen túlmenőnek Kristoffnak is kölcsönözte a hangját a Jégvarázsban, illetve korábban feltűnt a Glee-ben és az Amerikai mesterlövészben.

Egyelőre azonban a Matrix negyedik részének hivatalos szinopszisa továbbra sem ismert, mint ahogy az sem, hogy Lana Wachowski mellett Lily Wachowski miért nem vesz részt újra rendezőként a munkálatokban.

„Elképesztően örülünk, hogy Lana visszatért a produkcióhoz, egy igazi látnoki erejű rendező, és teljesen le vagyunk nyűgözve, hogy nem csupán rendezi, hanem írja is film új fejezetét” – nyilatkozta korábban Tobby Emmerich a Warner Brostól.

Mindezen túlmenően azzal kapcsolatban is felmerültek már hírek, hogy Niobet alakító Jada Pinkett Smith is visszatér a Matrix folytatásában. Noha premierdátumot egyelőre nem kapott még a film, annyi bizonyos, hogy a munkálatok már jövő év februárjában elkezdődnek.