Itthon június 14-től a SkyShowtime csatornáján nézheted a horror-trilógia záró epizódját.  Itt van minden, amit A Halloween véget ér című filmről tudni érdemes.

A popcornt ezúttal akár el is felejtheted, ott lesz a 10 körmöd, amit lerághatsz. Michael Myers visszatérésével erőszakhullám tovább gyűrűzik a David Gordon Green által rendezett Halloween-trilógia harmadik, egyben lezáró epizódjában.

A sorozat John Carpenter eredeti, 1978-as horror klasszikusok, a Halloween - a rémület éjszakájának folytatása.

A trilógia utolsó részében a mániákus sorozatgyilkos, Meyers négy évvel legutóbbi felbukkanását követően ismét az Illinois állambeli Haddonfield külvárosába érkezik. A legendás gyilkossal együtt megjelenik ikonikus nemezise, a Jamie Lee Curtis által alakított Laurie Strode karaktere is, aki egyszer s mindenkorra szembenéz a kontrollálhatatlan gonosszal.

A trilógia a 2018-as Halloween (az 1978-as eredeti slasher közvetlen folytatása) című filmmel nyitott, amelyet a 2021-es Gyilkos Halloween követett és A Halloween véget érrel zárul.

Miről szól a történet?

A film eredeti szinopszisa alapján: „Laurie az unokájával, Allysonnal él, és az emlékiratainak befejezésén dolgozik. Michael Myerst 4 éve senki sem látta. Laurie, miután évtizedekig hagyta, hogy Michael szelleme irányítsa az életét úgy dönt, hogy felszabadítja magát a félelem és a harag szorításából, és örülni fog az életnek. Ám amikor egy fiatalembert, Corey Cunninghamet megvádolják egy kisfiú meggyilkolásával, akire vigyázott, és ez az erőszak és a terror özönét zúdítja a kisvárosra, Laurie arra kényszerül, hogy egyszer s mindenkorra szembenézzen a kontrollálhatatlan gonosszal.”

A fináléra több ikonikus karakter is visszatér: Jamie Lee Curtis utoljára bújik Laurie Strode bőrébe, míg Nick Castle és James Jude Courtney ismét együtt alakítják Michael Myers gyilkos karakterét.

További karakterek, akik újra felbukkanak a filmben: Andi Matichak mint Allyson Nelson, Kyle Richards mint Lindsey Wallace, Will Patton mint Hawkins rendőr és Omar Dorsey mint Barker seriff. 

A Halloween véget ér szereplő gazdájához Michael O'Leary és Rohan Campbell a Hulu The Hardy Boys című sorozatból és Corey Cunningham is csatlakozik.

horror | thriller

SkyShowtime (2023.06.10.)

Négy évvel a Gyilkos Halloween eseményei után Laurie most az unokájával, Allysonnal él, és épp befejezni készül a memoárját. Michael Myers mostanában nem volt a környéken.... több»