Érdekes téma jár mostanában szájról szájra a közösségi médiában, azon belül is a Marvel moziverzum rajongói közt. November 11-én került a mozikba a legújabb szuperhősfilm, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!, amelyben az ügyeletes főgonoszt ezúttal Namor, a Torpedó (igen, ez a magyar képregénybeli neve, angolul Namor, the Sub-Mariner) képviseli. És úgy tűnik, hogy túl férfiasra sikerült, ezért… khm… kivágták a férfiasságát a filmből…

Namor, aki egy atlantiszi hercegnő és egy tengerész gyermeke, a víz alatti világ ura (a Marvel Aquamanje). A képregényekben először 1939-ben jelent meg, vagyis egyike a legrégebbi Marvel-karaktereknek. Érdekessége, hogy hol szuperhősként, hol pedig antihősként szerepelt, mivel Namor bosszút esküdött a tengereket szennyező „felszínlakók” ellen. Így többször összecsapott más hősökkel, viszont máskor épp az ő oldalukon harcolt.

Namort a Fekete Párduc 2-ben Tenoch Huerta alakítja, aki egész nagy mértékben hasonlít is a képregénybeli hőshöz. A ruháját is jól eltalálták, a filmben is olyan zöld, testhez simuló rövidnadrágot visel mint a képregényekben. És itt kezdődtek a gondok.

A Disney fejesei vélhetően megnézték a film előzetesét és az egyik jelenetben, ahol Namort oldalról láthatjuk, feltűnt nekik, hogy a szűk nadrág nem igazán bíz semmit a nézők képzeletére, már ami Tenoch Huerta férfiasságát illeti. Ezért úgy döntöttek, hogy elrontják egy grafikus hétvégéjét és azt a feladatot adták neki, hogy digitálisan kicsinyítse le a dudort a mozikba kerülő filmben.

Ez idáig rendben is van, csakhogy a szemfüles rajongóknak azonnal feltűnt a turpisság, amint összehasonlították az előzetest és a filmet. Mert a különbség elég látványos. És persze egyből hangot is adtak nemtetszésüknek, most ezzel van tele a közösségi média.