Nem csupán új karakterekkel bővül majd a Top Gun folytatása, néhány régi ismerős arc is visszatér, köztük Val Kilmer által alakított Iceman is.

Noha a stúdió eredeti tervei szerint a karaktert a nevéhez hűen egyszerűen jegelni szerették volna, Kilmer frissen megjelent memoárjában őszintén vall arról, mennyire fontos is volt számára, hogy újra szerepet kapjon a Maverickben.

“Ahogy a Temptaitons legismertebb dalszövege szól ‘Nem voltam túl büszke ahhoz, hogy könyörek’. Tom beleegyezett és a film producerei is mind beleegyeztek. Tom nem is lehetett volna ennél nagylelkűbb, és ez az újraegyesülés nagyszerű érzéssel tölt el” - olvasható a színésztől.

A fáma szerint Val Kilmer az 1986-ban mozikba került Top Gun ikonikus mellékszerepét nem igazán szerette volna elvállalni, mondván, hogy eléggé lehúzta őt a válogatás. A későbbiekben azonban nem is bizonyulhatott pozitívabbnak a döntés, hiszen Kilmer karrierjében valóságos áttörést hozott Iceman alakítása.

A Top Gun 2: Maverickre azonban még egy kicsi várniuk kell a nézőknek, hiszen a film az eredeti tervek szerint idén december 23-án érkezik majd a mozikba.