A Fox megvásárlásával számos produkció jogtulajdona került a Disney birtokába, köztük az Alien, a Predator, a Terminátor, az Avatar és az Alita is.

A 2019-es év elején mozikba került Alita: A harc angyala 405 millió dolláros bevételt hozott a konyhára a 170 millió dolláros költségvetéssel szemben, Robert Rodriguez rendezése pedig önmagáért beszél, mindezek ellenére nem igazán lehetett hallani arról, hogy a Disney-nél szándékoznak-e elkészíteni a folytatást.

A hamarosan induló Quibi streaming szolgáltató Most Dangerous Game című sorozatának promója kapcsán maga Christoph Waltz a Collider magazinnak adott interjút a Collider magazinnak, amely során felmerült az Alita 2 is.

“Tudom, hogy az emberek imádnák, ha elkészülne a második rész, és bármit is mondanak, én is nagyon szerettem dolgozni a filmen és az eredménnyel is elégedett vagyok. Attól tartok azonban, hogy nem fér bele a Disney elképzeléseibe, bár ezt nem tudom alátámasztani” - nyilatkozta a színész.

A tavalyi év folyamán egy kisebb mozgalom alakult, amelyben arra biztatták a Disney-t, hogy készítse el a második részt, ám egyelőre nem lehet tudni semmit sem arról, hogy a projekt valóban zöld utat kapott volna a stúdiónál.