Váratlan helyről vették védelmükbe George Lucast

Az elmúlt két évtizedben nem kevés kritika érte a rajongók részéről George Lucas Star Wars előzménytrilógiáját. Mind a Baljós árnyak, A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja a franchise leggyengébb produkcióinak számítottak hosszú éveken keresztül.

A napokban tett közzé egy bejegyzést Scott Malthouse a Twitteren, amelyben arra biztatta követőit, hogy próbáljanak meg egy pozitív véleményt mondani a Star Wars első három epizódjáról, az egyik legfelemelőbb hozzászólás pedig nem mástól, mint Rian Johnsontól érkezett.

Johnson rendezte filmszéria nyolcadik részét, a 2017-ben mozikba került Utolsó Jedik, amely szintén igencsak megosztotta mind a rajongókat, mind pedig a kritikusokat. A produkció kapott hideget és meleget egyaránt. A rendező az alábbiakat írta Lucas előzménytrilógiájáról:

“Lucas egy fantasztikus 7 órás filmet tett le az asztalra, amely zseniálisan ábrázolja, hogy a veszteségtől való félelem, hogyan tesz igazán jó embereket fasisztává. Emellett Lucas ezekkel a filmekkel mindent megcsinált, amit technikailag meg lehetett csinálni egy filmmel az elmúlt 30 évben.”

Bárhogy is nézzük jócskán van ráció abban, amit Johnson állít a fenti epizódokról, ettől függetlenül továbbra is parázs viták tudnak születni a rajongók körében arról, miként is lehet rangsorolni az egyes Star Wars filmeket.