72 Dűne  (1984)

Bármennyire is nehéz időket élnek meg a mozirajongók és velük együtt a teljes filmipar, talán némi reményt nyújt, hogy nem minden nagy várományos premierjét halasztották el bizonytalan időre.

A Dűne munkálatairól az utóbbi időben nem igazán lehetett hallani, annak ellenére, hogy a remake rendezői székét nem más, mint Denis Villeneuve foglalhatta el, aki a legtöbbek számára a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049 kapcsán lehet ismerős a nézőknek.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az epikus történet főhősét, Paul Atreidest Timothee Chalamet alakítja majd. Chalamet bőven bizonyított az utóbbi évek során, a Szólíts a neveden után a Csodálatos fiúban és a Kisasszonyokban is emlékezetes színészi teljesítményt nyújtott.

De nem is szeretnénk senkit sem tovább csigázni, mutatjuk is az első jelenetfotót a filmből, amelyet a Vanity Fair magazin tett közzé egy bejegyzésben a Twitteren. A fotó garantáltan megalapozza a hangulatot a filmhez, várhatóan pedig a közeljövőben akár egy előzetes is napvilágot lát majd.

A Dűne az eredeti tervek szerint 2020. decemberében érkezik majd a mozikba, addig  viszont mindenki figyelmébe ajánljuk David Lynch kultikus rendezését ezekre a nehéz napokra.