Wednesday: Románia nagyon nyert a Netflix sorozat sikerén

Az utóbbi években egyre több utazó választja nyaralási célpontként azokat a helyszíneket, ahol nagysikerű sorozatok készültek.

Az olyan produkciók, mint A Fehér Lótusz, A Bridgerton család és A Gyűrűk Ura arra ösztönözték az embereket, hogy felkeressék a szemkápráztató forgatási helyszíneket, és nagyon úgy tűnik, hogy a novemberben megjelent Wednesday ezúttal Romániába kalauzolja a rajongókat.

Az Expedia online utazási iroda arról számolt be, hogy 55%-kal nőtt a szállodakeresések száma Bukarestben a sorozat kezdete előtti első két hétben és a sorozat kezdete utáni első két hétben az ezt megelőző négy héthez viszonyítva. Még meglepőbb viszont, hogy a portál 15%-os növekedést tapasztalt a romániai vidéki szállodakeresésekben.

A populáris kultúrától nem áll távol az utalás Romániára, hiszen Bram Stoker klasszikuszából ismert Drakula gróf is III. Vlad havasalföldi fejedelem körüli legendákból merítkezik.

84 Wednesday  (2022)

családi | fantasy | horror | krimi | vígjáték

Az Addams Family modernizált élőszereplős feldolgozása, melyből megismerhetjük Wednesday Addams fiatalkori éveit. A sorozat executive producere Tim Burton. több»