Wesley Snipes mindig is hírhedt volt arról, hogy nem könnyű vele együtt dolgozni. Az akciósztár rengeteg filmben feltűnt karrierje során, de sokan leginkább a Penge-trilógia miatt emlékeznek rá. A trilógia harmadik részében, a Penge: Szentháromságban a komikus Patton Oswalt is kapott egy szerepet, aki azóta is számos alkalommal szívesen anekdotázik a forgatásról. De mondott olyat is, amit most Wesley Snipes kikért magának.

Patton Oswalt arról mesélt, hogy a forgatáson Wesley Snipes valósággal úgy viselkedett, mint egy hisztis díva. A jeleneteken kívül is Pengének hívta magát, a stábtagokkal pedig papírfecniken kommunikált, amit szintén így írt alá. Azt is hozzátette, hogy ideje nagy részében csak ült a lakókocsijában és füvezett, míg a jelenetek jelentős részét a dublőrével vették fel. Ő csak akkor méltóztatott előjönni, amikor a közeliket vették fel vele.

De nem is ezek voltak azok a vádak, amiket Wesley Snipes igyekezett tisztázni egy interjú során. Hanem az, miszerint odáig ment volna, hogy fojtogatta a film rendezőjét, David S. Goyert. Erre a színész úgy reagált, hogy ha valóban így tett volna, akkor most bizonyosan nem ülhetne egy interjún, mert még mindig a rácsok mögött gubbasztana. És csak azért, mert sokak szerint mindig a fekete fickó a bajok forrása. Elmondta, nem érti, miért hisznek a színész állításának, holott ő nem is nagyon emlékszik rá, hogy egyáltalán találkoztak volna a forgatáson.

Wesley Snipes azzal kapcsolatban, hogy dívaként viselkedett volna, annyit mondott, hogy ő nem csak főszereplője, de producere is volt a filmnek. És mint ilyen, számos kérdésben döntési joga és kötelezettsége volt. Ez rengeteg vitát szült, mert sokan nem nézték jó szemmel, hogy ő dirigál.