Western sorozat készül a magyar női sorozatgyilkosról

Fata Morgana címmel készít bosszúdrámát AMC Networks Central Europe (AMCNI CNE) és az Oble Studio. 

A sorozat cselekménye huszadik század eleji Magyarországon játszódik majd, amely Fata Morgana legendáján alapul. Egy olyan antihősnő karaktere tárul majd elénk, akiről úgy vélték, hogy férfinak öltözött, hogy bosszút álljon az elnyomott nőkért. Pipás Pista legendája a szegedi tanyavilág mitikus figurái közé tartozik. A Fődi Viktória néven ismert hölgy, miután megözvegyült férfi ruhákat kezdett el hordani, pipázni kezdett, illetve a környékbeli nők megbízásából bérgyilkosként tevékenykedett.

Bár részletesebb információk egyelőre nem láttak napvilágot a cselekménnyel kapcsolatban, annyi mindenesetre felmerült, hogy a sorozat hangulata a Megszállottak viadala-re hasonlít majd. A projekt élére Halmi Gábor került showrunnerként, a forgatókönyvet Ruttkay Zsófi, Pálfi György és Papp Gábor fejlesztik, a produceri teendőket pedig Tóth Csaba és Tarr Béla lesznek.

“Az AMCNI CNE több más ígéretes forgatókönyv közül választotta a Fata Morganát, mert úgy gondoljuk, hogy a helyben fejlesztett sorozataink mellett a scripted realityben rejlik potenciál, amely tovább gazdagíthatja eredeti produkcióink palettáját” - mondta Radóczy Katalin, az AMCNI CNE programozásért felelős alelnöke, amelyet a Variety magazin adott közre.

“Fata Morgana' egy nő lenyűgöző, mélyen magával ragadó története, aki egy erőszakos, patriarchális társadalom ellen küzd. Antihősünk a bosszú angyala” - tette hozzá Lydia Kali, az Oble munkatársa.

A projekttel kapcsolatban egyelőre nem érkezett bővebb információ, jelenleg a gyártáshoz szükséges. anyagi forrásokat igyekeznek lehetővé tenni.