A koronavírus-járvány néha egészen elképesztő dolgokat is kihoz az emberekből, és most nem arra gondolok, hogy több köbméter wc-papírt halmoznak fel az otthonaikban… Vannak olyanok, akik szerint napjaink eseményei egy 2008-as sci-fi thrillert, a Legenda vagyokot idézik. Olyannyira elterjedt ez a nézet a világhálón, hogy a film főhősét játszó Will Smith is felszólalt az ügyben.

A Legenda vagyok története egy emberek által létrehozott vírus okozta világjárvány után játszódik. A vírus kiirtotta New York teljes lakosságát (Amerikában jelenleg New York állam a legfertőzöttebb, napi szinten emberek tízezrei kapják el a betegséget), egyedül egy Robert Neville nevű víruskutató éli túl a katasztrófát. Ő is csak azért, mert valamiért immunis a vírusra. A Will Smith által eljátszott karakter a saját véréből próbál meg ellenszert készíteni, miközben a városban a betegségtől mutálódott szörnyek járják az utcákat és csak áldozatra várnak.

A jelek szerint sokan vannak, akik szerint most is valami hasonló folyamat játszódhat le, bár azért őszintén reméljük, hogy még az óceán másik oldalán se sokan vizionálnak zombiinváziót a koronavírus-járvány utánra. De az biztos, hogy elég bejegyzés született az elmúlt napokban a közösségi médiában a témáról ahhoz, hogy Will Smith is felszólaljon az ügyben.

A színész úgy érzi, hogy a filmben látottak félrevezetők lehetnek, ezért pedig személyesen is felelősnek érzi magát. Ezért felhívta a rajongók figyelmét, hogy semmit, de semmit se vegyenek alapnak abból, amit a 2008-as moziban láttak, mert az egész nem több fikciónál. Emellett azt is hozzá kellett tennie, hogy bár a filmben egy víruskutatót játszik, ő maga nem az, csupán egy színész.