Wonder Woman 1984: 10 tény, amit nem tudtál a filmről

Végre megérkezett a magyar HBO GO-ra a Wonder Woman 1984 Patty Jenkins rendezésében. A friss bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A hidegháború feszültségtől terhes, az atomháború rémképével átitatott korszakában Európa hősökre vár. Wonder Womanben (Gal Gadot) is felébred a tenniakarás, elszántan veszi fel a harcot a világra leselkedő veszedelemmel.
Csakhogy ezúttal két félelmetes ellenséggel is szembe kell szállnia. Cheetah (Kristen Wiig) és Maxwell Lord (Pedro Pascal) jelentette fenyegetés minden korábbinál nagyobb feladatot ró Wonder Womanre, akinek a végső győzelem érdekében komoly áldozatokat kell meghoznia, miközben rejtélyes körülmények között feltűnik szerelme, Steve Trevor (Chris Pine) is.   
Az óriási sikert aratott, több mint 800 millió dolláros összbevételt produkáló 2017-es Wondar Woman folytatásában ismét egy erős női szuperhős méretteti meg magát az igazság nevében, ezúttal a nyolcvanas évek Amerikájában és Európájában.  
A film rendezői székét az első részt is jegyző Patty Jenkins foglalhatta el, míg a főbb szerepeket Gal GadotChris PineRobin WrightKristen WiigConnie NielsenPedro Pascal és Gabriella Wilde alakítják. alakítják. A film zenéjét a DCEU két korábbi produkciójában is közreműködő Oscar-díjas Hans Zimmer szerezte.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Ez az első élőszereplős Wonder Woman produkció, melyben Cheetah is feltűnik. A korábbi filmek és sorozatok közül eddig csak animált formában láthattuk a karaktert.
  • A Wonder Woman Gal Gadot és a film főgonoszát alakító Kristen Wiig második közös filmje a 2010-es Párterápia után.
  • A Wonder Woman 1984 a DC kiterjesztett moziverzumának kilencedik filmje.
  • Gal Gadot eredetileg három filmre szerződött a Warnerrel (Wonder Woman, Aquman, Az Igazság ligája), de az első rész sikere után kibővítették a szerződését. Bár a rendező, Patty Jenkins eredetileg csak egy filmre szerződött, a Jenkins felajánlotta, hogy örömmel rendezné meg a folytatást, melyet követően zöld utat kapott a Warnertől.
  • A film jelmezeit az első részen is dolgozó Oscar-díjas Lindy Hemming alkotta meg.
  • Az első rész főszereplői közül a Wonder Woman 1984-ben Gal Gadot (Wonder Woman), Chris Pine (Steve Trevor), Connie Nielsen (Hippolyta) és Robin Wright (Antiope) is visszatér, utóbbi kettő azonban csak flashback jelenetekben.
  • Maxwell Lordot az a Pedro Pascal alakítja, aki Ed Indelicato-t játszotta a 2011-es elkaszált Wonder Woman tévésorozatban.
  • 2018. február 28-án derült ki, hogy a film nemezisének, Cheetah szerepe kapcsán a Warner tárgyalásokat folytat Kristen Wiiggel. Egy hónappal később maga a rendező, Patty Jenkins jelentette be, hogy leszerződtették a színésznőt.
  • A Wonder Woman 1984 forgatása 2018. június 13-án kezdődött meg Magic Hour munkacím alatt. A stáb egyebek mellett dolgozott a Warner leavesdeni stúdiójában, Angliában, Washington D.C.-ben, Londonban és a Kanári-szigeteken is. A munkálatok hat hónapot vettek igénybe, és 2018. december 22-én értek véget. 2019. júliusában további utóforgatásokra került sor Londonban a Warner Bros. Studios falai között.
  • A film vizuális effektjeinek supervisora a Harry Potter-filmek és az Élet látványvilágáért is felelős John Moffatt volt.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

akció | fantasy | kaland

A hidegháború feszültségtől terhes, az atomháború rémképével átitatott korszakában Európa hősökre vár. Wonder Womanben (Gal Gadot) is felébred a tenniakarás, elszántan... több»