Már a mozikban Simon Kinberg filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Csütörtöktől már a hazai mozikban is látható az X-Men: Sötét Főnix, mely egyúttal búcsút is jelent az eddig megismert X-Men franchise-tól.

A SÖTÉT FŐNIX-ben az X-ek eddigi legfenyegetőbb ellenfelükkel néznek szembe: tulajdon társukkal, Jean Greyjel. Egy űrbéli mentőakció során Jean csaknem életét veszti, mikor egy titokzatos kozmikus erő lecsap rá. Otthon ez az erő nem csupán megnöveli erejét, hanem sokkal labilisabbá is teszi. A benne lakozó idegennel viaskodva Jean olyan hatalmat enged szabadjára, amit nem csak hogy nem ért, de kontrollálni is képtelen. Ahogy egyre inkább kicsúszik lába alól a talaj, s olyanoknak árt, akik fontosak számára, lassan az X-Men összetartó erejét is kikezdi. A széthulló családnak újra egyesülnie kell – nem csak Jean megmentéséért, hanem bolygónk megvédéséért olyan idegen lényektől, akik Jean erejét fegyverként használnák és ezzel az egész galaxist uralmuk alá hajtanák.

A film rendezői székét Simon Kinberg foglalhatta el (The Twilight Zone, X-Men: Sötét Főnix), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Jessica Chastain, Sophie Turner, Evan Peters és Nicholas Hoult. A forgatókönyvet John Byrne és Chris Claremont szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Sötét Főnix cselekménye 1992-ben játszódik, abban az évben, amikor újraindították az X-Men képregényeket, de ugyanebben az évben sugározták a tévék az X-Men animációs sorozat első részét.
  • Ez Jessica Chastain első Marvel filmje. A színésznőt kétszer is megkörnyékezték, először Maya Hansen szerepével a Vasember 3, majd Hope Van Dyne-éval a Hangya kapcsán.
  • James McAvoy immáron negyedik alkalommal borotválta le a fejét kopaszra egy X-Men film kedvéért.
  • A Sötét Főnix második 90-es években játszódó Mavel film. Az első a szintén 2019-ben bemutatott Marvel Kapitány volt.
  • A Sötét Főnixet és a Deadpool 2 egyidőben forgatták, gyakorlatilag egymás szomszédságában. Bár véletlen egybeesésről van szó, mindkét film forgatása ugyanazon a napon ért véget.
  • A Sötét Főnixet már két héttel az előző X-Men film, az Apokalipszis előtt bejelentették.
  • A film forgatása körül számos bonyodalom merült fel. Állítólag a stúdió fejesei nem voltak elégedettek a végeredménnyel, ezért több hetes utóforgatást rendeltek el. Így fordulhatott elő, hogy az eredetileg 2018. november 2-ra kitűzött premierre többszöri halasztás után csak júniusban került sor.
  • Az X-Men: Sötét Főnix Simon Kinberg rendezői debütálása.
  • A Sötét Főnix az X-Men franchise 12. filmje.
  • Az X-Men: Sötét Főnix forgatása még 2017. június 28-án kezdődött meg Montrealban, Quebecben 'Teen Spirit' munkacímmel. A forgatás nagy része a MELS Studios falai között zajlott. A munkálatok 2017. október 14-én értek véget.

Hazai premierdátum: 2019.06.06.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: