Zack Snyder alaposan leoltotta a kritikusokat

Miután a fél világ hatalmasat csalódott a 2017-es Az Igazság Ligája moziban, legalább ennyien kapták fel a fejüket, amikor kiderült, a film eredeti rendezője, Zack Snyder elkészíti (vagy épp befejezi) az ő változatát. Ez a Zack Snyder: Az Igazság Ligája, amely már saját előzetest is kapott. Az pedig éles kritikát, amit Snyder sem hagyhatott szó nélkül.

A Forbes magazin munkatársa, Scott Mendelson arról beszélt a közösségi médiában, hogy szép és jó az új előzetes, de annak lényegében minden jelenetét láthattuk már a 2017-es moziverzióban is. Ezzel alaposan magára haragíthatta Zack Snydert, aki nem volt rest visszaszúrni neki.

Snyder arra mutatott rá, hogy Mendelson egy korábbi kritikájában a vasárnap reggeli rajzfilmek nyújtotta szórakozáshoz hasonlította Az Igazság Ligája moziváltozatát. Ám most szeretné figyelmeztetni: az ő változata kimondottan a felnőtteknek szól, nem a gyerekeknek.

Érdekesség, hogy Zack Snydernek nem először kellett negatív kritikákkal foglalkoznia szuperhős mozijai kapcsán. Korábban sokan húzták a szájukat Az acélember befejezése miatt is, ahol (spoiler!) Superman végül kitöri Zod tábornok nyakát, hogy megakadályozza ártatlan emberek megölésében. Márpedig a rajongók nem nézték jó szemmel, hogy kedvenc szuperhősük gyilkol.

Hasonló kritika illette később a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala filmet is, amelyben épp Batman végez a bűnözőkkel, sőt, még Supermant is meg akarja ölni. Ez a fajta agresszió sok rajongóban visszatetszést keltett, aminek hangot is adtak.

És mi volt minderre Zack Snyder válasza? Az, hogy mindenki ébredjen fel! A valóságban a szuperhősök inkább viselkednének úgy a szorult helyzetekben, ahogy az ő filmjeiben, mint úgy, ahogy azt a rajongók elképzelik. Lehet, hogy az ő szuperhőseik sosem ártanának senkinek, de akkor a rajongók álomvilágban élnek, nem a valóságban…

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Sötét árnyak gyülekeznek, amelyek az emberiség számára is elhozhatják a végítéletet. Bruce Wayne egy szuperhősökből álló csapatot próbál összeállítani, akik az utolsó... több»