Zaklatási botrány: Súlyos pénzbüntetés Kevin Spacey-nek

Kártyavár című sorozat forgatásán elkövetett szexuális zaklatás miatt Kevin Spacey-t 31 millió dollár megfizetésére kötelezték az MRC produkciós cégnek.

Jogerős ítélet született, melynek értelmében Kevin Spacey-nek 31 millió dollárt kell fizetnie a Kártyavárat gyártó produkciós cégnek. 

2017-ben, amikor berobbant a MeToo mozgalom, Kevin Spacey ellen számos panasz érkezett, beleértve a szexuális zaklatási vádakat.

Az ellene felhozott vádak miatt kirúgták a Kártyavárból, valamint átírták és leforgatták a hatodik évad epizódjait, és értelemszerűen a karakterét is törölték a cselekményből.

Az MRC cég által végzett vizsgálat fényt derített Kevin Spacey toxikus magatartására a sorozat forgatása során. A cég etikai kódexének megsértése szerződésszegésnek minősül, ez alapján ítélték a színészt a fentebb említett összeg megfizetésére. 

Spacey ellen egyetlen büntetőeljárás indult szeméremsértés miatt, de a nyomozást két éve lezárták.

88 Kártyavár  (2013)

dráma

Frank Underwood legfőbb vágya, hogy a Fehér Házban kapjon meghatározó szerepet. Az ígért külügyminiszteri pozícióba azonban az elnök mást ültet, mellyel kivívja Frank... több»