2018.12.19   szerző: hp   hozzászólások: 0

A hazai közönség sem fog lemaradni a fesztiválszezon egyik legnagyobb esélyeséről, az 5 Golden Globe-díjra jelölt Zöld könyvről.

Zöld könyv: Magyar előzetest kapott az Oscar-esélyes film

Megérkezett az Zöld könyv első magyar nyelvű filmelőzetese. A produkció a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be, ahonnan rögtön elhozta a People's Choice Awardot, melyet követően megkezdőtött a jelölésekkel és díjakkal szegélyezett fesztiválkörútja. A filmet nem véletlenül tartják az Oscar-díj egyik legfőbb esélyesének, a külföldi filmes szaklapok 2018-as toplistáin rendszerint találkozunk a vele, ráadásul az 5 Golden Globe-jelölés is biztatóan hangzik.

A film főhőse Tony Lip, aki inkább az öklében, mint a szép szavakban hisz. Némi plusz pénzért elvállalja, hogy ő fogja fuvarozni az afroamerikai zongoristát, Don Shirley-t, aki USA déli államaiban indul turnéra, csakhogy ezekben az országokban sokan nem nézik jó szemmel azokat, akik nem fehér bőrűek. A két férfi gyökeres ellentéte egymásnak, azonban a közös útjaik során rájönnek, hogy talán mégis több dolog köti össze őket, mint azt hitték volna.

A film rendezői székét Peter Farrelly foglalhatta el, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Viggo MortensenLinda CardelliniMahershala AliP. J. ByrneBrian StepanekDon Stark és Jenna Laurenzo.

A Zöld könyv 2019. február 21-től a hazai mozikban.

dráma | életrajzi | vígjáték | zenés

Tony Lip nem egy bonyolult fickó, aki szereti inkább az öklével elsimítani a konfliktusokat. Amikor egy kis mellékes melót ajánlanak neki, örömmel elvállalja. Ám a feladatról... több»