2019.10.07 20:24 Timon Olvasottság: <100x
0

Rejtélyes

Cselekményelemzést és esetleges spoilereket tartalmat!

Valahogy nekem ez az előzmény trilógia legrejtélyesebb darabja. Nem a legerősebb, az a harmadik. A történet során adott a kibontakozás egy magas szintje, ami hidat jelent, itt különösen nagy léptekkel haladva a két trilógia kapcsolata felé.

Rejtélyes

Itt a rejtélyeskedést, valamint a kiszámíthatatlanságot jobban igyekeztek előrevinni, mint a történetet (habár az is jóra sikeredett). Alapból fura egy kicsit, hogy egy merénylet utáni nyomozás eredményeként tör ki a háború, többek között. Persze Sidius tervei olyan jól le lettek fektetve, hogy bármit is csináltak volna, így is, úgy is az ő malmára hajtották volna a vizet. Ezt én ,,széria hosszúságú titkolózásnak" szoktam nevezni. Ha azonban Dooku grófot elkapták volna a jedik, azzal a sithek tervei nagyot buktak volna.

Az Anakin és Padmé közötti romantikus szálak jó hozzátartozó elemei voltak a filmnek. Egy-két kimaradt jelenetet sikerült is megnéznem, amelyek azért talán jól is jöttek volna a filmbe, csak hát lehet, hogy nem akarták, hogy túl vontatott legyen, ha már Az utolsó jedik előtt elvileg ez volt a leghosszabb Star Wars-film.

Kedvenc jeleneteim közé tartozik a coruscanti üldözés, a geonosis-i csaták és a végén a fénykard párbajok. Külön még a kaminoi klóngyár jelenet, ahol nagyon érdekes a hangulat: nem lehet tudni, pontosan mi zajlik, a Jedi-tanács tudta nélkül még a Szenátus sem képes úrrá lenni a helyzeten. Tehát már ennél a résznél politikailag is meg tudja ugrani az izgalmi szintet.

Nem maradt benne egyetlen számomra kifogásolható jelenet sem.

10/10

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Tíz évvel a Baljós Árnyak cselekménye után a Galaktikus Köztársaság hatalmas krízisben van, a titokzatos Dooku gróf vezetésével több tízezer bolygórendszer lép ki a... több»

0