2021.08.03 22:40 Zoltán384279 Olvasottság: 166x
0

Pótolt elmaradás

A 2000-es évek közepén hallottam erről a filmről. Nagyon kíváncsi voltam rá, mert a japán kultúra és a japán történetek a kedvenceim. Viszont valamiért nem néztem meg, és el is felejtettem. De pár hete megláttam, hogy a Netflix felvette a műsorára. (Más kérdés, hogy sok filmmel ellentétben ezt szerettem volna szinkronosan megnézni. Szóval inkább megoldottam a Netflixen kívül.) És azt hiszem, megtaláltam az egyik kedvenc filmemet.

Sok helyen olvastam, hogy nem teljesen adja vissza a valóságot (pl. szüzesség árverezése, egymás elleni cselszövések), de az biztos, hogy a nagy része valós képet fest a gésák életéről. Kb. 5 perc után magával ragadott a film, és az utolsó 20 percet kivéve (amikor már amerikaiak is bejöttek a képbe, és szinte minden nő "gésa-prosti" lett) nagyon magával ragadott. Nagyon tetszett, min kellett átmenniük a gyerekeknek ahhoz, hogy felnőve szinte nagyobb hatalmuk legyen, mint a férfiaknak, akik mindent megtettek értük.

Pótolt elmaradás

A három Oscar is teljesen megérdemelt. A látvány fantasztikus. Nagyon örülök neki, hogy visszatért a film az emlékeimbe, mert akkor sokat vártam, és nem csalódtam benne. Ja, sokan mondják, hogy a könyv még jobb. 10 perce megrendeltem. Ez a szokásom... Előbb a film, aztán a könyv. Így 1-2 kivételtől eltekintve nem volt még csalódásom. Egyébként egy hiba van a filmben. Nem kellett volna a sok kínai színész. Bár a nők nagyon szépek, egyértelműen látszik a különbség japán és kínai között. De jól játsszák a szerepüket, szóval ez legyen a legnagyobb baj! 5/5

dráma | romantikus

Az ezerkilencszázhúszas években járunk, mikor egy szegény család odaadja a lányát egy gésaháznak. Bármilyen gonoszul is bánnak vele, a lány, Chiyo nem hagyja magát, és nem... több»

0