Közösség

Vélemény:

82 Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

(2014)

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

titra   2015.05.28 08:51
0

Én is másra számítottam, ez még nem lett volna baj, de végignéztem és nem tetszett. Ha moziban látom, biztos nagyon csalódott lettem volna, hogy kiadtam bármennyi pénzt is a jegyre, meg hogy egyáltalán végig kellene ülnöm az egészet. Egy színművész aki meg akarja mutatni, hogy nem csak egy filmsztár. Jó, rendben, ilyen a világ, jobban értékeli a felszínes mozis élményt mint a valódi művészetet. Az a baj ezzel, hogy az aki ezen nem tud túllépni 5 perc alatt, az egész életében nem is fog tudni, aztán kénytelen lesz borzasztó hosszú filmekben panaszkodni emiatt. A másik amit meg akar mutatni a film, az a színházi háttérmunka, meg a színészek emberi oldala, ami nemigen van nekik különállóan leválasztva a színészélettől, mert a művészek már csak ilyenek, ráteszik a pályára az egész életüket, vagy nem, de lényeg, hogy kemény meló, sokat kell hozzá alsógatyában is lenni, értjük mi ezt innen a túloldalról tényleg, de nem pont az lenne a lényeg, hogy mi ebből ne lássunk semmit?! Ráadásul az egész történet lényegében bele fért volna fél órába, a vége is unalmas, az egyetlen valamirevaló megoldás az a bekötözött arca volt a kórházi ágyon, de ezért ennyi ideig nézni a vergődését számomra nem érte meg.