2019.02.05 14:10 Márton Olvasottság: 136x
0

A süllyedő horrorszériák tipikus esete lett a film

Sok olyan horrorszéria létezik a filmes világban, ami az első részével képes volt valami kiemelkedőt, rendkívülit teremtenie és mivel a filmgyárakat elsősorban a pénz motiválja, ezért kevés efféle film marad meg, egy vagy maximum két résznél ékes bizonyítéka ennek a Sikoly filmek! Pedig Wes Craven az eddigi összes Sikoly film rendezője, megpróbált mindent ennél a filmnél is, ami jól működött az első két részben, de mégis hiányzott számomra valami oly dolog a végeredményből, ami szerethetővé tudta volna számomra ezt a részt tenni, akárcsak mint az elődjeit! A második Sikoly film után tartottak egy kisebbnek nevezhető szünetet a harmadik felvonása előtt. Ez részben a második rész visszafogottabb anyagi és kritikai sikeressége miatt is volt, illetve mint a színészek, mint a készítők egyéb filmes elfoglaltságait intézték! Végül mégis mindenki csatarendbe gyülekezett a harmadik Sikoly felvonásra (már aki életben maradt a második rész után), de egy így is volt a produkciónak egy nagy hiányzója, méghozzá az első két részt jegyző Kevin Williamson (akinek számomra legalább akkora érdeme volt a Sikoly filmeknél, mint maga a rendezőnek) aki egyéb filmes munkálatai miatt csak besegített a forgatókönyvben (készített egy rövid skripet arról hogy miről is szólhatna majd a harmadik Sikoly film) és itt érkezett a stábhoz Ehren Kruger forgatókönyvíró! Nem azt mondom, hogy ő miatta lett gyengébb a film, hisz azért bőven voltak jó ötletek a történetben, inkább éreztem egyfajta fáradságot az egész filmben.

Számomra a Sikoly 3 brutalitás szinten valahol az első két rész közt helyezkedik el, kicsivel több a vér, mint a második részben, viszont az úgynevezett hullaszámláló a közel két órás játékideje alatt jobban pörög, mint az elődjeinél! Érdekes hogy míg az elődjeinél egyértelműen a főszerepet Neve Campbell alias Sidney karakterére szabták, addig itt valahogy a film közepéig elég tartaléklángon tartották! Sajnos viszont a visszatérő karaktereken kívül, az új karakterek nem voltak képesek színt vinni a történetbe, hisz nagyjából azt is ki lehetett következtetni hogy ki mikor fog majd elhalálozni a filmben! Számomra talán ez volt a film legnagyobb hibája, hisz az eddigi két részben ilyent nem lehetett érzékelni a karaktereken, illetve igaz hogy itt is található csavar a film befejezésénél, viszont a figyelmes nézőknek aránylag egész gyorsan leeshet a gyilkos kiléte! Ez ismét egy olyan tényező volt számomra a filmnél, amivel szerencsére az első két részben nem találkoztam!

A süllyedő horrorszériák tipikus esete lett a film

Tetszett viszont az, hogy a történet hogy emlékezik meg az olyan horrorfilmekről amik trilógiává bővültek. Ez lassan a Sikoly filmeknek az egyik védjegye lett, hisz míg az első rész elmeséli hogy miként lehetsz túlélője egy horrorfilmnek, a második nekifutásban, hogy mi kell egy jó horrorfilm folytatásához, itt pedig azt, hogy a horrortrilógiák mindig visszanyúlnak az eredethez! Kár hogy a film történetében lévő potenciák kevésbé aknázták ki, de mindentől függetlenül még mindig egy szórakoztató film lett a Sikoly harmadik része!

75 Sikoly 3.  (2000)

horror | misztikus

Sidney (Neve Campbell) az előző filmek eseményei óta visszavonultan él egy eldugott kis erdőben Kalifornia északi részén. A gyilkos sorban szedi áldozatait Hollywoodban a Döfés... több»

0