Közösség

Vélemény:

 

77 Utazás Darjeelingbe

(2007)

Kétszer néztem, de még egyszer meg fogom.

 
Ahoj poplacsek   2023.10.13 23:00
0

Nagyon érdekes ez a Wes Anderson, kicsit hagymaszerűek a filmjei, érdemes többször nekikfutni, és több réteget lehámozni alkalomról alkalomra.
Maga a történet ebben a filmben nem komplex, megkockáztatom, még annyira sem, mint a jövőbeni feláldoz6ók és feláldozhat8k forgatókönyve, viszont annyira ingergazdag a képi világa, hogy mindig valami elvonja a figyelmemet néhány apróságról, amik pedig kellenek a teljes feldolgozáshoz. Lehet, hogy ez csak kevesek problémája, de velem ez van. Ezért fogom harmadszor is megnézni.
Na szóval, van ez a három testvér, akik Indiában jönnek össze, mert a Francis névre hallgató tesó így alakította a dolgokat. A testvérek mostanában már nem tartották a kapcsolatot, egészen pontosan az apjuk temetése óta. Csak útközben derül ki, hogy mi a valódi cél, amit Francis csak fokozatosan vall be.
Ez a film is olyan, mint általában WA filmjei, hogy annak fog tetszeni, aki nem konkrét cselekménysort vár (pl. hogy egy toronyházat megszállnak a rosszak, de a jó nyomozó drágán adja az életét, vagy reszketnek a betörők stb.), hanem az élethez, kapcsolatokhoz, érzelmekhez köthető, érzések szintjén beépülő tartalmakra fogékony. Szóval csak az nézze, akinek Wes Anderson amúgy bejön.