2017.07.17 20:32 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Sárga cukiságok eredettörténete

Ha már a Marveles és Warner/DC szuperhősök kaphatnak eredettörténetet, akkor napjaink legnépszerűbb sárga cukiságainak is kijár. Hát a Minyonokkal megkaptuk mi is, na meg ők is.

Ami a film legnagyobb előnye az a keret (vagyis az eleje és a vége). Az elején, amikor Minionjaink végigszáguldanak a történelem viharos évein , hogy szupergonosz gazdát találjanak maguknak, az valami óriási... Na és a vége....a film megnézése előtt végig azon gondolkoztam, hogy vajon visszaköszön-e Gru a sztoriban és örömmel tapasztaltam, hogy igen, így kap egy szép átvezetést a történet. További pozitívum a remek zeneválasztás, van minden a soundtracken a Beatles-től kezdve a The Doors-ig, s akármennyire is azt gondolnám, hogy ezek a zenék sosem fognak passzolni egy ilyen bugyuta kis meséhez, hát mégis...

Sárga cukiságok eredettörténete

Ami a köztes történetet illeti, azért már akadnak kivetnivalóim. Ez a mizéria a korona elrablásával inkább erőltetett volt, mint vicces. Persze a Minionok önmagában garanciát jelentenek a szórakozásra, hisze elég figyelni az ügyetlenkedéseiket és a csetléseiket-botlásaikat, hogy mosolyra bírják a nézőt. Az persze megint más kérdés, hogy az alkotók a burleszkes humort túlontúl erőltetik, holott pár momentum, sőt jelenet erejéig képesek voltak megmutatni azt, hogy másfajta forrását is ismerik a nevettetésnek (pl. az Abby Road-os Beatles borító megidézése). Kár, hogy ezekből túl keveset láttunk.

Scarlett Túlölő karaktere (bár dicséretes, hogy ezúttal egy nőt választottak főgonosznak) a végén már elég szánalomra méltó volt, amikor az óriásra nőtt Kevinnel harcolt, hogy egy gyerekkori álom miatt ő legyen az angol királynő. Az ő "szárnysegédjével" Herb Túlölővel pedig sikerült igazán túltolni a ripacskodást, amely így egy pillanatra sem tudott vicces lenni.

A Minionokat a hibái ellenére azért mégsem mondanám rossznak, avagy katasztrofálisnak, csak egyszerűen az köszönt vissza, amit több kritikában is olvastam: ami működött mellékszereplőként, az főszereplőként már kevésnek bizonyult. Ettől függetlenül a kicsik (12 éven aluliak) szerintem még mindig szórakoztatónak találhatják, s talán nem titok, hogy ez a film kifejezetten nekik készült. Én csak azt bánom egy kicsit, hogy pont a lényeg nem kapott kellő támogatást: a film eleje és vége közötti bő 75 perc, amit egy valamirevaló cselekményre illett volna felhasználni. De azért nem akarok telhetetlennek tűnni: a stáblista utáni jelenet tényleg jól sikerült.

73 Minyonok  (2015)

animáció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

A Minyonok a maguk kis jámbor énjével mindig a leggonoszabb lény szolgálatára esküdtek fel, a T Rextől Napóleonig. Váratlan helyzet állt most elő: nincs kit szolgáljanak. Mély... több»

0