2023.06.09 09:57 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
0

Miért ez a film (számomra) az évszázad filmje?

Mert nem vagyok horrorfilmrajongó, mégis ez a film az egyik újkori kedvencem. Olvastam a könyvet, és a film tökéletes átirat, már csak azért is, mert a könyv alkalmatlan lenne egy az egyben forgatókönyvnek. Hogy értsd, ha nem olvastad: a könyv inkább szórványos beszámolók, naplóbejegyzések összessége, nem pedig adott szereplők története. Tehát tökéletes dramaturgia volt egy főszereplőre átírni a háború történetét.

Külön pirospont a forgatókönyvírónak, hogy az atombomba robbantást is belerakta (Pakisztán-India határán), tehát nagyon jó ízléssel szelektált, mi az, amit bele lehet nyomni még egy kétórás (szűk) film történetbe. Aztán én személy szerint azt is nagyra értékelem, hogy a zombi gore téma alap ellenére féken tartották a vérfröcsögést a mozis változatban. Ezzel is inkább a pörgő kalandfilmhatást keltve, mint a horror részét erősítve. De miket is beszélek, ez a film azért is tökéletese, mert végigmegy jobbára az összes zombitéma felálláson.

Miért ez a film (számomra) az évszázad filmje?

Hármas tagolásban, először Amerikában futkosunk, (jobbára) fegyver nélkül lépcsőházakban. Aztán Izraelben, full fegyverhasználat, nagy mennyiségben, igaz, itt már zombitömeg is van (valóságos cunami). Végül Európában laborkörülmények között, inkább a settenkedős részét éljük át a zombivésznek. És mindezeken felül, ha egy film eléri nálam azt, hogy a bővített változatát is megszeretem, ami mélyen belemegy a véres részletekbe (amit ki nem állhatok), akkor higgyétek el, ez a film ZSENIÁLIS és hibátlan. Azért a fogkihúzós résznél könnybe lábadt a szemem, talán azt kihagyhatták volna. De hát Észak-Korea… ehh, ez a film tényleg tökéletes. Vártunk egy folytatást, de talán jobb, hogy nem jött össze, nem hiszem, hogy meg tudták volna ismételni a csodát.

akció | horror | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Max Brooks World War Z: A zombi világháború története című könyvének adaptációjában egy ENSZ alkalmazott küzd a világban terjedő zombi fertőzéssel. Senki nem tudja, hogyan... több»

0