2019.11.14 12:14 Artemisia Olvasottság: 181x
4

Vissza a vadonba!

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Kedves kis rajzfilm. Aranyosan ötvözi a vicces, bolondos, komikus stílust Boog és Eliot kalandjain, és a drámai vonalat a Boog és Bess közötti erős szereteten, a fájdalmas elválásukon és Boog kétségbeesett honvágyán keresztül. Ez máris jó alapanyaga egy nagyszerű trilógia kezdetének. És persze a rajzfilm további tartalma, maga a cselekmény és a szeretnivaló állatkarakterek szintén hozzák a Nagyon vadon védjegyének számító kettősséget.

Vissza a vadonba!

Egyrészt fergetegesen jó hangulat uralkodik az erdőben remek poénokkal, szarvasok közötti, agancsorientált rivalizálással, folyton veszekedő borzasszonyságokkal, az egy Kincs, ami nincs Kamasukaját idéző, territórikus mókussal, mindenkit "Haver"-nak tekintő sündisznócskával, katonásan dolgozó hódokkal, nyuszicsatákkal^^. Másrészt a derűs hangulatot beárnyékolja a vadászidény kezdete, a vadászoktól való félelem és menekülés.

Azonban a rajzfilm egy csokorba gyűjti jellegzetességeit és karaktereit, jellemfejlődésen viszi át őket, és ugyancsak fergeteges csatajelenettel teszi fel a koronát a szórakoztató 90 percre, melyben a jó kedélyű, ám ezidáig riadt állattársadalom szembeszáll a vadászokkal, és ehhez a történet egyik tanulságaként össze kell fogniuk, meg kell tanulniuk csapatként dolgozni, erre pedig nem más, mint a furcsa, különc szerzetként emberek között nevelkedett Boog tanítja meg őket. Ráadásul a haditerv és taktika során óriási hasznát veszik az emberektől elsajátított ismereteknek és fortélyoknak.

A játékidő utolsó perceiben pedig a másik tündéri tanulságot is levonhatjuk, hiszen Boog úgy dönt, hogy mégsem megy haza Bess-szel, hanem az erdőben marad, ami az otthonává vált a kaland során a kedves kis állatokkal, akikben barátokra lelt. Bess pedig belenyugszik az élet és a természet rendjébe, és fájó szívvel ugyan, de megnyugodva hagyja a természetes élőhelyén az immár életrevaló Boogot.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Boog, az apró medvebocs békében éli életét a timberline-i vadőr garázsában. Azonban minden a feje tetejére áll, amikor megismerkedik a vézna kis szarvassal, Elliottal, akinek... több»

4