Közösség

Vélemény:

80 Sántárám

(2022)

Sántárám

Majorkas   2026.01.29 09:18
0

Charlie Hunnam miatt kezdtem el nézni, mert odavagyok a játékáért. Ebben a sorozatban - ami egy regényadaptáció - Bombay mocskába csöppenünk a '80-as évek tájékán. Számomra a 10. rész sokkal jobbnak bizonyult, mint az előző kilenc, mert itt indul be igazán a történet. Ami azt illeti, eddig elég döcögősen haladtam vele, de egyedi volt. A mellékszálak, amik kitöltik a történetet, bár összefüggőek, de nem igazán érdekfeszítőek. Annál inkább a multikulturális alvilág, amelyben nem csupán a szökött fegyenc ausztrál főhősünk, hanem spanyol, nigériai stb. bűnözők is fontos szerepet játszanak. Érdekesebbnél érdekesebb barátságok, szerelmek és szövetségek alakulnak ki epizódról epizódra, ahol zseniális monológok állnak az indiai nyomornegyeddel harmóniában. Néhány flashback segít betekintést nyújtani a főszereplő múltjába, miközben bombayi tartózkodása során orvossá avanzsál, és közben vezekel a tettei miatt. Tanúbizonyságot kapunk arról is, hogy a dezinformáció és a média együttvéve a legnagyobb fegyver. Sajnos a folytatás nem készült el, pedig ez egy felvezető évad volt valójában. Ezt a történetet inkább filmként néztem volna meg, akár Johnny Depp főszereplésével, akit eredetileg szántak. Nem tudom, mennyit adjak rá, nehéz döntés, mert a 4 és az 5 csillag között lebeg. 8,5/10