Közösség

Vélemény:

 

80 Legendás állatok és megfigyelésük

(2016)

Visszatérés a Varázsvilágba

 
Gábor390920   2022.04.20 13:16
1

Öt évvel azután, hogy Harry Potter története véget ért, J. K. Rowling visszahív minket a Varázsvilágba, pontosabban az 1920-as évek Amerikájába.
Ide érkezik meg Göthe Salmander magizoológus, aki bőröndjével teljesen felforgatja New York utcáit. Bőröndje ugyanis tele van különlegesnél különlegesebb lénnyel, melyek közül pár darab elszökik, és minél hamarabb szeretné megtalálni őket. Segítségére lesz egy mugli és egy boszorkány testvérpár.
Ha mindez nem lenne elég, a háttérben szervezkedik még Gellert Grindelwald is, aki hasonlóan kegyetlen és gonosz mint Voldemort volt a Harry Potter filmekben. Grindelwald az obskurust keresi, akinek az erejét fel szeretné használni, hiszen az a terve, hogy háborút robbantson ki a muglik és a varázslók között.
Ez a film elkalauzol minket egy másik földrészre, egy másik korba, ahol megismerhetjük az ottani varázslókat és a korabeli problémákat, amelyekre a megoldásokat keresik.
A Harry Potter rajongók is örülhetnek, hiszen visszaköszön néhány ismerős varázsige, valamint a Roxfortot is gyakran emlegetik főhőseink.