Közösség

Vélemény:

87 Django elszabadul

(2012)

Chrisotph Waltz zseniálisat alakít a Djangoban és maga a film is zseniális

Jager   2024.07.11 22:10
1

Szerintem Tarantino egyik legjobbja a Django, mely nekem is az egyik kedvencem. Christoph Waltz egyszerűen utánozhatatlan Dr. King Schultz szerepében, és magyar hangja, Csankó Zoltán is hihetetlenül jó. Ez az a film, melyet szinkronosan érdemes megnézni, mert úgy tízszer akkora élmény. Az alaptörténet mondjuk egyszerű: adott egy fejvadász, aki összeáll egy szökött rabszolgával valamikor az amerikai polgárháború előtti Amerikában, és együttesen gyűjtik be a törvényszegők hulláit, majd közösen próbálják megszöktetni Django feleségét is egy hírhedt rabszolgaültetvényről. Kb. ennyi a lényeg. De Waltz akkora tehetséggel, olyan szövegekkel, illetve olyan utánozhatatlan stílussal alakítja karakterét, hogy a néző végig kitűnően szórakozik. Tarantino kétségtelenül zseniális filmet alkotott, ami felér legjobbjaihoz, a Ponyvaregényhez és a Becstelen brigantykhoz is. Értékelésem 5 csillag, bár nem sűrűn szoktam a maximumot adni, de a Django megérdemli, mert kitűnő a többiek alakítása is, így Leonardo DiCaprio és Samuel L. Jackson is fantasztikusak. Most láttam negyedszer, és éppen ugyanolyan jól szórakoztam rajta, mint első alkalommal. Egyszerűen megunhatatlan.