Közösség

Vélemény:

61 Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley

(2024)

8/10 laza, vicces, nosztalgikus

Ahoj poplacsek   2024.07.21 00:42
0

A film remekül idézi meg a 40 évvel ezelőtti első rész hangulatát, legalábbis amennyire fel tudom idézni (ahhoz nem voltam bátor, hogy újranézzem, mai szemmel az már biztosan csalódást okozna). A film felépítése, sztorivezetése követi a klasszikus receptet, a szép sikerű eredeti filmzenét és a többi 80-as évekbeli zenét is remekül sikerült újra beemelni, így remek nosztalgiamenet volt. A sztori nagyon szimpla, a cselekmény lineárisan halad, a néző agyát nem terhelik túl a rejtélyek. Van egy fékezhetetlen, becsületes rendőr, szokás szerint Axel Foley, meg van egy korrupt rendőrfőnök. A jó rendőrünket megpróbálják visszafogni, de ahhoz előbb kell felkelni. Már szinte megalázóan elcsépelt az egész, de Eddie Murphynek ezúttal is nagyon jól áll a szerep, a sztori másodlagos, ez itt most az ő one man show-ja, és ezúttal ez elég is. Eddie Murphy nem öregszik, ritkán látszik meg rajta az eltelt idő, és még mindig nem jött ki a komédiázós formájából. Az értékelésem akár magasabb is lehetett volna, azért vettem le belőle kicsit, mert a vége felé a lövöldözős jelenet (ahol önfeláldozóan beugrik a lövés útjába) igencsak hatodosztályúra sikerült. Remek nyáresti akcióvígjátéknak találtam, minden korosztály részére jó szívvel ajánlom!