Közösség

Vélemény:

75 Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

(2016)

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kadinta   2017.08.01 17:26
0

Nagyon Tim Burton. Groteszk, morbid, minden nevetséges elemét komolyan veszi, ugyanakkor furcsán fantáziadús, néhol horrorisztikus. Én 16-ot írtam volna abba a bizonyos karikába. A legtöbb eleme már megjelent más könyvekben/filmekben, az egyedi részek többsége pedig olyan szinten nevetséges, hogy elképesztő. Csak hogy az elcsépelt részletekből említsek néhányat (SPOILER): a rosszfiúk az örök életre törekednek; egy lányt megcsókolnak és hirtelen felébred; csontvázhadsereg; különleges képességű gyerekeket elzárnak az emberi világtól, ugyanakkor a különlegesek közül néhányan "átállnak a rossz oldalra"; egy csapat tinédzser elindul szörnyekre vadászni; és még sorolhatnám. (SPOILER VÉGE). Jól, érdekesen indul, felkelti a figyelmet. Aztán egyre inkább elmegy abba az irányba, hogy "kifogytam az ötletekből". Ez persze nem Burton hibája, hanem a könyv írójáé, ami alapján a film készült. De valamiért mégis adtam neki 3 pontot az 5-ből. Ez pedig többek között Emma csodálatos és ténylegesen fantáziadús karaktere, a főszereplő és Samuel L. Jackson színészi alakítása, illetve Miss Peregrine (Vándorsólyom kisasszony) mind karaktere, mind megformázása.
Meg lehet nézni, lesz, aki imádni fogja, lesz, aki be se fogja fejezni. Tim Burton stílusa megosztó, a film megnézése előtt érdemes eldönteni, hogy az adott illető kedveli-e vagy sem.