Közösség

Vélemény:

68 Clifford, a nagy piros kutya

(2021)

Jó nagy adag szeretetbomba

Jumanji175   2022.01.03 20:06
0

Az idei első mozis élményemre máris sor került az év harmadik napján, és a választás - ugyan nem teljesen részemről, de - erre a filmre esett. Be kell valljam, semmit nem tudtam a film előzményeiről, a meséről egészen a film első előzeteséig nem is hallottam, és azóta sem néztem meg egyetlen részt sem belőle. Nem tudtam tehát, pontosan mire számítsak azon kívül, hogy egy óriási kutya fog rohangálni a filmben New York utcáin, de amit kaptam, az egy olyan meglepetés lett, amire nem számítottam. Alapból kutyapárti vagyok, még úgy is, hogy nekem nincsen, ez a film pedig annyira aranyos és mesés volt, amilyet már nagyon rég nem tapasztaltam. Többször a könnyem is kicsordult egy-egy érzelmesebb jeleneten. A színészek közül egyetlenegyet sem ismertem korábban, és a Casey-t alakító Jack Whitehouse-on kívül egyetlenegy sem vált kedvenccé. Ő kicsit ellopta a show-t, a piros kutyán kívül az ő karaktere volt még nagy pozitívum számomra. Ez talán azért van, mert szinte minden mozdulatával tudtam azonosulni. Hasonló ember vagyok én is időnként.
A többi szereplő szinte egytől egyig idegesítő vagy érdektelen volt, legfőképp a főszereplő kislány volt az, aki nem nyerte el a tetszésem, és a magyar szinkron abszolút nem segített rajta. A hibái ellenére egy nagyon szórakoztató film volt, Clifford abszolút azzá tette.