Közösség

Vélemény:

68 A fák tengere

(2015)

Szerintem szép film. Erősen alulértékelt.

Sandor409907   2024.08.20 13:50
0

Sok helyen olvastam, hogy mennyire gáz ez a film, meg hogy kifütyülték, és hogy egy rakás...
Természetesen rendben van, hogy egy alkotás megítélése szubijektív.
Viszont az az érzésem támadt, a kommenteket olasva, hogy rengeteg sérült lelkű és szívű ember van. Persze számomra ez eddig sem volt újdonság, de egy ilyen film láttán igencsak elszomorító. Szerintem az, aki valaha is szeretett egy másik embert, annak át fog jönni a film. Nem feltétlenül kell elveszítenünk azt a személyt, mert lehet, hogy csak elhagy minket, de a veszteség az veszteség, okozhat traumát, amit valahogy fel kell tudni dolgozni. Az egymásra figyelés, az apró dolgok fontossága, mind mind olyan dolog, melyet hajlamosak vagyunk elhesegetni, figyelmen kívül hagyni, de sok esetben ez jelentheti az első lépést az eltávolodás útján.
Tudnám még ragozni, de felesleges.
Szerintem szép film, érzelmes, lehet lassú, de nyugodt léptekkel szépen kibontakozó alkotás, mely engem nagyon megérintett.
Igaz régóta terveztem már, hogy megnézem majd, de úgy látszik most jött el az ideje, kb 9 évvel a megjelenése után. Jobb később, mint soha :)