Közösség

Vélemény:

80 Deadpool

(2016)

Minden poén gusztustalan, valamely nagyon jó, valamely nagyon béna.

Lipót Testvér   2023.07.28 04:06
0

Deadpool, a szupehősök Ace Venturája. Zseniális, ahogyan narrátorkodik. Én először hatévesen láttam, tévedésből Pókembernek néztem. Aztán tizenhárom évesen megnéztem még egyszer. Humoros, életszerű a nyelvezet, tökre bunkó mindenki, hát nem király? Hatévesen nem a káromkodások ráztak meg, inkább a kibelezős részek. Amikor pár éve újra megnéztem, rájöttem, hogy ennél a pink zselénél bénább vérutánzatot sehol sem lelni. Nem mintha kritizálni akarnám a látványt. Az öt mini oroszlánrobotos részt még mindig nem értem. Kolosszus jó pofa, a negaszonikus liba is oda van téve, a film végén az egyik kedvenc számom megy, majd jönnek a stáblistát izgalmassá tevő majomkodások. Deadpool a tőle (a képregényekben) megszokott stílusban mindenféle régi filmre célozgat, ez hozzátesz a jó hangulathoz, ami a filmből árad. Stan Lee a sztriptízbáros jelenetben nagyot alakított, Isten nyugosztalja. A kis nyomi gyerek, akinek a szándéka bölcs, nagyon vicces. Akárcsak mindenki más a sztoriban. Minden emberben ott él egy sunyi kis Deadpool. Én már csak tudom.