Közösség

Vélemény:

 

77 Próbatétel

(2007)

Próbatétel

 
Vesco   2021.12.02 15:58
0

Nézése közben eszembe jutott a Die Hard 3 és A Játsz/Ma. Felvezetésre és karakterbemutatásra kb. 15 percet szánnak, utána beindul a sztori, és pár jópofa csavarral megspékelve végig pörög. Szeretem az ilyen utasítgatós/ feladatvégrehajtós suspense thrillereket. A végső fordulatra én nem számítottam, és az indíték tekintetében is másra tippeltem, így sikerült meglepnie. Ugyanakkor vannak a filmben jelenetek, melyek a nagy csavar fényében értelmüket vesztik, ilyen pl.:
SPOILER
A feleség kétségbeesett tekintete, mikor Butler nincs a képernyőn, vagy a durcizása, mikor Brosnan magával hurcolja (lépcsős jelenet). Fölösleges volt kamuérzelmeket játszani a nézőknek, ha a későbbi cselekmény szempontjából semmi értelmük. Még ami zavart, az Butler fináléban kicsúcsosodó puhap*cs jelleme, aki aggódó apaként még a konfliktus kicsúcsosodásánál is gyáva bevallani a nejének, hogy megcsalta.
SPOILER VÉGE
Túlzottan ambíciózus akart lenni a film, viszont az említett hibáit nem sikerült elfednie. Ezektől eltekintve egyszeri nézésre jól szórakoztam. 6,5/10.