2026.08.07 20:20 Peter424106 Olvasottság: <100x
2

Kedvenc (95%)

A kedvenc sorozatom már több mint 10 éve a The Walking Dead. A 11 évadból azonban csak az első 6 évad az amiért igazán rajongok, mert onnantól hogy Negan Smith (Jeffrey Dean Morgan) felbukkan a hatodik évad legvégén (valójában a hetedik évadtól) a sorozat értéke és élvezhetősége pontosan a felére zuhan. Negan idegesítő karakter és onnantól hogy megjelenik folyamatosan azt látjuk (részről részre) hogy mindenkit tönkretesz. A megszokott főszereplők fogynak és semmilyen téren nem érnek el sikereket.

Vége minden pozitívumnak, sikernek vagy győzelemnek. Aztán amikor a kilencedik évadban kiesik Rick Grimes is (Andrew Lincoln) a sorozat maradék értéke is megfeleződik. Ám 6 évad szinte tökéletes és én ezt a bizonyos első 6 évadot már háromszor néztem újra és mindannyiszor megőrültem érte. Minden fejezet izgalmas, rengeteg a váratlan fordulat és mindig van kiért (kikért) szurkolni.

Kedvenc (95%)

A sorozat sikerének titkát és a kulcsszereplőkben látom, akik mindannyian nagyszerű alakítást nyújtanak: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun ... stb. A legjobb egyébként 3., 4. és 5. évad. Ezekben a főhősök mindig felülkerekednek a nehézségeken: kiverekedik magukat a nagyvárosból, egy farmon kovácsolódnak igazi közösséggé, majd sikeresen elfoglalnak egy börtönt is. Közben az egyes karakterek közti konfliktusokat figyelhetjük: mint például Rick és Shane viszályát, majd később a kormányzó és Rick háborúját. Szerelmek születnek (Maggie és Glen) barátságok jönnek létre (pl Daryl és Rick) és kialakul egy valóban értékes kis közösség. Rengeteg érzelmet kapunk: önfeláldozást, összetartást, barátságot és becsületet. A legjobb és legigazibb sorozatok egyike amit valaha készítettek. Értékelésem természetesen 5 csillag, 95%.

dráma | horror | thriller

Miután Rick Grimes egy elhagyott kórházban ébred fel a kómából, azzal kell szembesülnie, hogy szinte az egész civilizációt elpusztította egy zombijárvány. Rick felesége és... több»

2