2016.05.03 20:41 raczdavidzsolt Olvasottság: <100x
0

...megvezetik a nézők felét...

Figyelem, a kritika spoileres!


...megvezetik a nézők felét...

Pedig a showrunner, Scott M. Gimple nem egyszer játszotta el ugyanezt, szinte hihetetlen, hogy a csapongó részek hogy tudtak átfolyni a rostán. A rajongók joggal háborodnak fel, de aztán valahogy mindig megbékélnek, amikor a készítők egy kikezdhetetlen epizódot tálalnak fel nekik. A recept mindig ugyanaz: egy akciódús nyitány után gyorsan leül a sorozat, majd a sztori egy helyben toporog, csak az éppen aktuális nehézségekkel néznek szembe Rickék. A téli pihenő után már más miatt fáj a csapatunk feje, de itt is pofátlan időhúzással szembesülünk, mígnem megkapjuk a cliffhangerrel záródó finálét. Nos, a hatodik évadban ez utóbbit is sikerült elbaltáznia az AMC-nek.


Kezdődött minden azzal, hogy az alexandriai idillt egy közeli vérszomjas zombihorda zavarta meg. Hamar megszületik a döntés: el kell terelni a járkálókat, mint a juhokat. Az embert próbáló feladathoz a város 90 százalékára szükség volt, szerencsére Rick kézben tartotta az ügyet, csak azzal nem számolt, hogy a védtelen várost egy Farkasoknak hívott csoport támadja meg, ráadásul elég hangosan, így a horda fele a békés kertvárost vette célba. Az évad első fele mindössze pár órát mesél el, mégis olyan volt, mintha egy centit sem haladna előre az a fránya sztori. Aztán az írók előjöttek egy roppant átlátszó, olcsó húzással: úgy tűnt, mintha az egyik fontos szereplőt a járkálók széttépnék, majd több részen át ment az időhúzás, mire kiderült, mi a fészkes fene történt Glenn-nel valójában. A hoax annyira jól sült el, hogy a még a stáblistából is kikerült a színész neve, csak éppen mindez szembement a széria korábbi trendjeivel, miszerint egy fontos karakter halálát minden esetben egy hosszú búcsú követi. Már itt látszott, hogy itt kérem megvezetik a nézők felét.

dráma | horror | thriller

Miután Rick Grimes egy elhagyott kórházban ébred fel a kómából, azzal kell szembesülnie, hogy szinte az egész civilizációt elpusztította egy zombijárvány. Rick felesége és... több»

0