Közösség

Vélemény:

90 A sötét lovag

(2008)

A sötét lovag

TheJoker   2019.05.15 10:26
0

A mozi,amely átformálta a képregényfilmekről alkotott véleményünket. Christopher Nolan már az első résznél tudtunkra adta,hogy itt most el kell felejteni a meseszerűen vagy giccsesen ábrázolt hősöket. Itt a mindennapi életünkben vannak jelen és meg sem fordulna a fejünkben, hogy ez teljesen lehetetlen lenne amit látunk.És nemcsak a képregények világát formálta át,de egy olyan filmet hozott össze,ami alapjaiban változtatta meg az akció műfaját.Zseniálisan kidolgozott forgatókönyv,nagyszerű zene,remek rendezés,vágás,operatőri munka és egy felejthetetlen alakítás: Heath Ledger. Mikor először jöttek a hírek,hogy ő fogja játszani Jokert kicsit én is elhúztam a szám.Nem volt bajom vele,de itt mégis csak Jokerről beszélünk.Aztán jöttek a trailerek és kezdett meggyőzni,hogy talán ne ítéljünk elhamarkodottan! A moziban azonban végleg sikerült levennie a lábamról:minden idők legjobb Jokerét láttam a vásznon.Minden mimikája,a hangja,az egész szereplése ahogy beleélte magát a karakterbe,tanítandó példa lenne. Kár,hogy a premiert sem élte meg,nagy lehetőségek álltak volna még előtte!Természetesen azóta már sokszor láttam a filmet,de mindig csak feliratosan nézem. A szinkront itt felejtsétek el,a közelébe sem ér az eredeti nyelvnek!Mindenkinek bátran ajánlom a Sötét lovagot,higgyétek el nem fogtok csalódni!