2017.05.04 12:01 Milanman
0

Rálicitál az első részre

Sokszor bele lehet futni filmes folytatások esetében, hogy az alkotók az első (korábbi) rész minden sikeres elemére megpróbálnak rálicitálni, azt a lehető legnagyobb mértékben felülmúlni. Ez a vol.2 esetén fokozottan igaz. Mindenből több van...sokkal több. Ez bizonyos esetekben jó (karakterek árnyalása, zene, a látvány helyenként, a humor helyenként), másutt viszont klasszikusan a "túltolás" esete áll fenn sajnos.

Az a baj, hogy a második részt nagyon-nagyon szerették volna még coolabbra megcsinálni, aminek egyrészt az lett az eredménye, hogy bár van egy fő történeti szál (ami olyan, amilyen, szerintem kiszámítható és nem is nagyon eredeti), a filmidő nagyobb részében azonban ad-hoc jelenetek sokasága van egymásra dobálva, ami olyan összképet alkot, mintha a brain-storming után nem lett volna szívük semmi ötletet kidobni, így kb. minden belekerült, akár konzekvensen illeszkedik a történetbe, akár csak úgy "jópofoságból" van ott. Ennek az eredménye az is, hogy van, amikor a film humora és "cukiság faktora" működik, de sok esetben olyannyira bárgyú, vagy csak szimplán sok, hogy még akkor is a fejét fogja a néző, ha amúgy kifejezetten rajongója a franchisenak. Az LSD-trip faktor, a képi világ helyenként ugyanígy befogadás-határon túl van lőve, ami szerintem szintén árt az összképnek.

Rálicitál az első részre

Nem lett rossz film, mert minden hibája ellenére szórakoztató, vannak emlékezetes momentumai, de nem lett igazán jó film se és sajnos az elődhöz sem ér fel igazán, nem érzem, hogy olyan szintű klasszikus válhatna belőle. A kimondottan rajongókon kívül nem igazán tudnám ajánlani senkinek.

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe... több»

0