Közösség

Vélemény:

72 Indiana Jones és a sors tárcsája

(2023)

Nehéz lehetett ennyire unalmasra csinálni, de sikerült

Harper   2024.01.04 14:54
1

Mindig szerettem az Indiana Jones-filmeket, talán ezért is vagyok annyira kritikus a két utolsó résszel szemben. A 2008-as kristálykoponya még Spielberg rendezése dacára is csak közepes, a sors tárcsája pedig James Mangold direktori munkájával még lejjebb vitte a franchise-t. Nem pusztán az a gáz a filmmel, hogy egy 81 éves embert akarnak akciózásra bírni (szegény Harrison Ford ennyi idősen vállalta a forgatást), de az ötlettelenség és az iszonyúan gyenge alakítások sora is probléma. A kristálykoponyában legalább ott volt Shia LaBeouf, aki a sok beszólásával hozott némi eredetiséget az egészbe, de a sors tárcsájában nincs senki az égvilágon, aki szórakoztató. Az alaptörténet is sablonos, fantáziátlan, és a kivitelezés is unalmas. Pedig nem lehetett könnyű ennyire uncsira csinálni, nem sok filmesnek sikerült volna. Végignéztem, de nagyon sok fészkelődéssel és szegény Fordot sajnálva mindvégig. Az értékelés a franchise iránti nosztalgiám miatt három csillag, valójában kettőt kellene rá adni maximum. Sajnos.