2021.02.17 15:48 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Imperium

Azt gondolom, hogy ez a film nem igazán megtörtént eseményeken alapszik, bár ezt állítja. A mondanivalója nem valami bizalomgerjesztő, hiszen ezen eszmék ugyan nem haltak ki, de szunnyadnak, és akár egy megerősítés lehet nekik a film. Ez a közeg pont az, amit az emberek többsége elkerül, vagy rossz szemmelnéz. Most kaphatunk egy kis ízelítőt ebből a furcsa világból.

A film kis félelmet okoz az emberben, és kimozdítja a komfortzónájából, majd érdekesé válik, és a végén egy elég sablonos akcióval zárul. Szóval igazából nem történik semmi, csupán próbálnak olyan életérzéseket bemutatni, ami ennek az eszmének lételeme: gyűlölet, erőszak, fajelmélet. Propagandának elmenne a film, de ha én mint filmnéző kikapcsolódásképpen tekintem meg, igazából semmi pluszt nem tud adni; mint egy régi történelmi eszme bemutatása és annak működés a mai világunkban, ami valahol kicsit el lett túlozva.

Imperium

A nemes és komoly megszólalások a zenével kapcsolatban viszont nem tettek jót a filmnek. Próbálták az eszmét, a tudást és hatalmat kifejezni a zenével, de inkább csak egy olyan szálat indítottak el, ami befejezetlen lett. A másik, hogy a más-más társaságok keverése is elég bizarr volt, hiszen minden társaságnak külön megvan a rendszere.

Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés közepes, a szereplők közepes teljesítménye sem ad a filmhez többet. A képi és hangi effektek is közepesek. Így én erre a filmre szakmailag megadnám a három csillagot, de a mondanivalója miatt szerintem inkább ismeretterjesztő filmet kellett volna forgatni, mert ez minden lett, csak nem egy cselekményben és érzelmekben gazdag, érdekes, akciódús film. Így csak a két csillagot kapja meg, és nem többet.

Az ilyen filmeknél nem szeretem, hogy még ha megtörtént eseményen is alapszik, tegyünk már bele valami olyan pluszt, ami miatt jobb lehet. Vagy olyan érzelmet, ami a valóságnak jobban megfelel, és ne lavírozzunk a képzelet határán! Szerintem egyszer nézhető film, sok pluszt nem ad. Talán kicsit elgondolkodtató, de semmi extra, sima egyszerű film. Üdv, Yosi

67 Imperium  (2016)

dráma | krimi | thriller

Az Imperium című thriller megtörtént események alapján készült. A történet főhőse Nate Foster, egy fiatal és idealista FBI ügynök, aki beszivárog egy neonáci terrorista... több»

1