Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
65
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
12
Képek
5
Videók
Imperium
 
HercegPeter   2019. 03. 03.

legújabb vélemény

Hogy őszinte legyek, szerintem bármelyik szektáról/csoportról szólhatott volna a film, hiszen egy felvonuláson kívül semmit sem láttunk a skinhead-ek tevékenységeiből. Végig csak dumálnak, de nem tesznek semmit. Ez az egész neonáci körítés, csak arra volt jó, hogy ne egy sima bűnszervezetbe beépülős film legyen. Ha ez nem lenne, akkor kaptunk volna egy átlagos terroristás-téglás mozit. Ennek a filmnek a központi eleme a beépülés, így jóformán mindegy is, hogy kik közé áll be a főszereplő. Ennek menetét, a felkészülést és a váratlan problémákra való reagálást viszont jól mutatja be. Én nem sodornám a rasszista témájú filmek közé, hiszen pár horogkereszten és néhány témába vágó ideológiai párbeszéden kívül semmit sem tudunk meg róluk. Akció sajnos igen kevés van a filmben. Feszültség már egy fokkal több. Daniel Radcliffe szép lassan lekaparja magáról a Harry Potter bélyegzőt és kiforrt tehetséges színész válik belőle, amit itt is bizonyított. Egy jó téglás krimi, a műfaj kedvelőinek nyugodt szívvel ajánlom, de aki a neonáci/fasiszta vonal miatt érdeklődik a film iránt az könnyen lehet, hogy csalódni fog.

 
hsanya182   2017. 11. 09.

Nem sok feszültség van benne, inkább krimiként minősíteném. Engem nem kötött le, érdemes elolvasni a tartalmát, akit érdekel a téma lehet izgalmasabbnak tartja. Semmi extra, tipikus TV film, egynek megfelel...


 
MMcFly2015   2017. 06. 06.

Daniel Radcliffe végre kellemes meglepetést okozott. Nagyon illik rá a szerep, és kitünően hozta amit kellet. A film főként krimiként akar érvényesülni, ami csak részben sikerült. Valahogy kiszámítható volt az az enyhe csavar a film végén. Nagyon jól bemutatják a beépüléshez való felkészülést, és izgalmas szituácikba kerül a főhős. De valahogy a második felétől kezd ellaposodni ez a szál. Valami hiányzott belőle, amit pl. az Amerikai História X c. filmben megkapunk. Egynek elmegy téglás krimiként, de maga a rasszista/skinhead filmek között eltörpül.

 
Milanman   2016. 11. 17.

Témájában talán már lerágott csontnak is tekinthető alkotás, amit részben a főszereplő alakítása, részben pedig az a szubkontextus emel ki a többi, hasonló filmből, hogy a külcsín sokszor megtévesztő lehet, a farkas a legszelídebbnek látszó bárány képében is megjelenhet. Minden mást a neonácikról, a beépített zsarukról, az erőszak értelmetlenségéről már láthattunk korábban, az Imperium által bemutatottnál jobban, erősebben is. Nem rossz film, de nem is kiemelkedő.

 
jake_green   2017. 05. 26.

Érdekfeszítő és egyedi alkotás! Hiteles, mind a beépülő ügynök, mind pedig a neonáci ideológia elemzését tekintve! Folyamatosan fennt tudja a film tartani az érdeklődést, klisémentes! Ajánlani tudom mindenkinek nyugodt szívvel!

Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
Sam Trammell
Daniel Radcliffe
Toni Collette
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
 
„A szavak hidakat képeznek a feltáratlan területek között”. Ezekkel a szavakkal kezdődik a film, majd néhány másodperccel később tudatosodik bennünk, hogy ezek a szavak nyugtalanító módon Adolf Hitlerhez tartoznak. Akinek visszataszító, gyomorforgató ”öröksége” a téma. 7/10 több»

A film összbevétele 282 817 dollár volt (imdb.com).

 

Daniel Ragussis rendező elmondta, hogy a forgatókönyv megírásából Michael German is kivette a részét, aki egy évig volt beépülve egy neonáci mozgalomba.

(hp)
 

A forgatás helyszínéül Hopewell szolgált, ami Virginia államban található.

(ps)
 

A forgatási helyszínek között a stáb tagjai és a színészek biciklivel közlekedtek. A forgatás végén az egyik biciklit mindenki aláírta, köztük természetesen Daniel Radcliffe is, majd a biciklit elárverezték jótékonysági célból. Végül 2000 dollárért kelt el, amit a Hopewell United Way jótékonysági szervezet kapott meg.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.