Közösség

Vélemény:

 

87 Őrült boldogság

(2016)

Őrült boldogság

 
BéBé   2017.01.06 20:07
0

Ez film nagyon megrázó, és egyben fantasztikus élmény volt. A filmben többször is előfordult, hogy azzal vádolják a két főszereplőt, hogy őrültek, és erre mindig egy fantasztikus válasz érkezik, miszerint egyes vélemények szerint valóban azok. Ahogyan fokozatosan megismerjük a két szereplőt, főleg Donatella esetében vagyunk kénytelenek mérlegelni, hogy vajon tényleg egy őrült emberről van szó, vagy csak egy sérült személyről, aki nem kapott megfelelő segítséget.
A történet nagyon átgondolt, kitűnően dolgozik a helyszínekkel és a színekkel. Kontrasztokon keresztül mutat be két végletet. A tényleg segíteni akaró embereket, és azokat, akik jobban örülnének, ha a sérült emberek egyszerűen eltűnnének, vagy végeznének magukkal. A helyszíneken is ezeket a szélsőséges eseteket figyelhetjük meg. Az egyik legvarázslatosabb eleme a filmnek az, hogy úgy tud kemény tényekkel, szomorú eseményekkel szembesíteni bennünket, hogy közben nem érezzük azt hogy ránk akarná erőszakolni a saját igazságát.
A két főszereplő fantasztikusat alkotott, le a kalappal előttük! Remélem még sok hasonló gyöngyszem kerül ki a rendező kezei közül, és hogy még sok filmben láthatjuk a két főszereplőt, Valeria Bruni Tedeschit és Micaela Ramazzottit.