Közösség

Vélemény:

81 Alita: A harc angyala

(2019)

Látványos és szórakoztató cyberpunk-scifi

Arte Peritus   2024.09.03 16:11
0

Magam is meglepődtem azon, hogy bejött ez a cyberpunk-sci-fi téma a CGI-főhősnővel, Alitával, akihez Rosa Salazar színésznő kölcsönözte az arcát. Nagyon jól megalkották azt a világot, melyben a script és a rendezés a karaktereket mozgatja. Egy jövőbeni közeg, ahol van egy kivételezett felső kaszt, a felszín feletti városban és egy nyomorgó alsó kaszt a szemétvárosban. Alita odafentről származik, egykoron harcos volt, ám szemétre dobják. Dr. Ido (Christoph Waltz) felkarolja, újjáépíti, Alita pedig harcot kezd önmagáért és a lentiekért is. Robert Rodriguez rendezése és Christoph Waltz játéka túlmutat a film külsőségekre épülő jellegén. Ezért tőlem erős négy csillagot kap. Megjegyezném: szórakoztatóak a félig robot, félig ember kütyük, a színes és ingergazdag futurisztikus városkép és a különleges sport, a száguldó droidember versenyzőkkel. Kétszer is megnéztem az Alitát, és mindkét alkalommal tetszett nekem. De elsősorban azoknak ajánlanám, akik vevők az ilyen jellegű filmekre, és rendelkeznek némi fantáziával is.