Közösség

Vélemény:

 

78 Hivatali titkok

(2019)

Keira Knightley fantasztikus alakítást nyújt

 
Ahoj poplacsek   2023.10.06 21:46
0

A film az ifjabb George Bush által végrehajtott iraki demokráciaexport kezdetén játszódik, amikor a főszereplő, akit Knightley nagyszerűen formál meg, lelkiismereti dilemmába kerül egy hírszerzési anyag ismeretében, és szivárogtat a sajtó felé. Megtörtént eseményen alapuló filmet látunk, amely igen jó érzékkel szerkesztett, végig fenntartja a figyelmet és a feszültséget. Menet közben úgy éreztem, hogy a néző nincs infantilizálva, nem próbálják a szánkba rágni, hogy épp mit látunk, rábízzák az intelligenciánkra, hogy meg fogunk vele birkózni. Hogy ez mindenkinek sikerül-e, azzal kapcsolatban vannak kétségeim, aki nem bízik magában, az nézzen mást.
Knightley mellett mások jó színész játékát is élvezhetjük eközben, Ralph Fiennes például védőügyvédet játszik a tőle megszokott magas színvonalon. Rhys Ifans, tudjátok, a kivénhedt rocker típusú figura meg amerikai tudósítót alakít, és élettel tölti meg a karakterét, nagyon szórakoztató arc.
A feldolgozás alapját adó Katharine Gun pedig minden tiszteletet megérdemel a döntéseiért, mindannyian példát vehetünk róla.
A végkimenetelen besz*rtok (legalábbis aki nem követte annak idején elég részletesen az angol belpolitikát, mint ahogy én sem).
Megtekintésre magasan ajánlott mű.