Közösség

Vélemény:

81 Tűnj el!

(2017)

Tűnj el!

AngelCass   2018.03.09 00:19
1

Szerintem egy igen jól sikerült, eredeti alkotás, nem egy tucatszámra gyártott öldöklős film. Megérdemelte Jordan Peel a forgatókönyvért az Oscart, mert egy olyan darabot vitt filmre amit még nem láttam, fogta amerikát átszövő társadalmi problémáját és egy remek thriller keretei között kibontotta nekünk és új helyzetbe helyezte azt. Sokan hibának hozták fel a kiszámíthatóságát,holott ha már le ülsz megnézni és elolvasod, hogy thrillerrel állsz szembe vagy vígjátékkal tudni fogod, hogy nevetni vagy félni fogsz közbe, az alap konkluzió levezetése után igen,lehetett tudni,hogy itt a szülők nem éppen liberálisak(vagy épp túlontúl azok) ,de szerintem kevesen tudták mi lesz a vége, meg szerintem itt az a fontos,hogy hogy valósították meg történetvezetést.Igaz én könnyű közönségnek számítok, mert már attól el kezdek félni,hogy tudom,hogy rémísztő lesz valami :/. Világról úgy vélekedek,hogy túl keveset mosolygunk átlagba, de a Tűnj el nagyon is jól bemutatja milyen az ha indokolatlanul túltoljuk a mosolygást, hátborzongató tud lenni.Jók voltak továbbá a színészik játékok, tetszett, hogy életszerű volt a főszereplő viselkedése, ahogy lereagálta a nem éppen mindennapi cselekedetüket a családnak (konkrétan szinkronba mondtam a főszereplővel, hogy mi a f@sz?) Negatívumként azt hoznám fel,hogy már átment kicsit fehérek iránti rasszizmusba,meg több magyarázatot is elviseltem volna.Összességében egy jól összerakott,egyszer nézhető thrilerre sikeredett