Közösség

Vélemény:

 

59 A művészet templomai: Botticelli - Dante pokla

(2016)

A művészet templomai: Botticelli - Dante pokla

 
BéBé   2017.02.12 11:58
0

Nagyon vártam már ezt a filmet, fantasztikus a témája és ismerve a sorozat előző darabjait, valami fantasztikus utazásra készültem. Sajnos tévedtem, és nagyon csalódottan jöttem ki a moziból. Attól tartok, hogy a siker a készítők fejébe szállt, ennek köszönhetően felületes és ismétlésekkel teli filmet kaptunk eredményül.
A legnagyobb gond a filmmel, hogy elhúzza az orrunk előtt a mézesmadzagot. Digitalizálták a Pokol keresztmetszetét, mégpedig olyan minőségbe, hogy nagyítható, így napvilágra kerültek olyan részletek, amiről eddig nem is tudtunk. És mégis mondhatni csak végig futunk a festményen. Majd beszélnek a további 91 illusztrációról, amiből, ha 6- ot megmutatnak sokat mondok.
Belevittek egy teljesen lényegtelen szállat, amely mondhatni darabokra szaggatta az egész filmet, még pedig azt, amikor az utcán embereket kérdeztek meg, hogy mit gondolnak a pokolról, hogyan képzelik el. Számomra ez teljesen lényegtelen volt, és sokszor dühítő.
Amit láttunk az fantasztikus volt, és még így is képes volt átadni sok új információt, de a lehetőségekhez képest mondhatni csak egy törtrészét.
Remélem a sorozat következő darabjaival, már megfontoltabban járnak el, és egy precízebb, kimerítőbb filmet kapunk, mert ha nem sajnos leáldozóban van a sorozat csillaga.