2019.02.04 10:17 MMcFly2015 Olvasottság: 144x
0

Egy thriller, amiben semmi nem működik

A kritikusok véleménye nem sűrűn tud befolyásolni egy filmmel kapcsolatban, éppen ezért mindig a megtekintés után olvasgatom az adott filmről szóló híreket. A Vihar előtt ráébresztett arra, hogy nem árt ezt az elvemet hanyagolni, mert legalább egy vészjósló érzést adott volna, ha utána járok mire is ülök be... Ennek a filmnek a láttam a legtöbbször előzetesét moziban (a premierdátum eltolása miatt) és egy feszes, rejtélyes thrillert sugallt. Semmi sem igaz a trailerből.

Spoilermentesen nagyon nehéz erről írni, éppen ezért jelzem:

Egy thriller, amiben semmi nem működik

ELŐFORDULHAT apróbb SPOILER A KÖVETKEZŐ TARTALOMBAN.

A film eleje óta érezhetően nem stimmel valami a sztorival, apróbb utalások vezetnek előre a közelgő csattanóhoz, de arra senki se gondolt, hogy műfaj-váltó fordulatról beszélünk.

Én könnyen hajlok az egyediségre egy filmben, de ez a film az, ahol SEMMI NEM MŰKÖDIK. A kezdeti szál felvázol egy klisés thriller történetét (gyilkolj pénzért), ami jó ötlet lenne, de nem elég, hogy végig vigye a filmet. A karakter belső vívódása, a főhős és ex-felesége közti ,,romantika" olyan szinten elvérzik, hogy rossz nézni.

Ha már itt tartunk. Oscar díjas színészekről beszélhetünk, de amit láthatunk az valami kritikán aluli. Matthew McConaughey sokszor bizonyította, hogy elsőosztályú színész, itt viszont a kezdeti romantikus komédiáinak a színvonalát hozza. A párbeszédek olyan üresek és röhejesek, őszintén mondom kínos volt nézni. Ezt még a szinkron is tetőzi.

De a lényeg, ami miatt egy ócska thrillert is eltudtak vinni a nézhetetlen kategóriába; az a fordulat.

Ez lehetett volna egy Truman Show vonalát boncolgató fordulatos sci-fi thriller a végére, de ahogy adagolták nekünk az értelmetlenebb - irritálóan érzelgős kapcsolatot (értsd szó szerint és átvitt értelemben is) főszereplő és fia között, az megbocsáthatatlan.

Ez a film biztos számomra ott fog szerepelni a ,,2019-es év legrosszabb mozijai” listáján. Ritkaság, hogy ennyire értékelhetetlen legyen minden tényező egy filmben. A főszereplők, a párbeszédek, a fordulat és a dráma. Óriási csalódás.

dráma | misztikus | thriller

Baker Dillt, a rejtélyes halászhajó-kapitányt sötét múltja kísérti és nyomasztja, mígnem egy nap a csodálatos karibi paradicsomban utol is éri. A sziget igazi turistacélpont,... több»

0