Közösség

Vélemény:

63 Mi

(2019)

Jordan Peele te vagy az új (Stephen) King! Szárnyalás...

Piczil Zsolt   2024.10.02 15:09
0

MAJDNEM ugyanolyan jó, mint a Tűnj el! Szerintem a rendező agyára ment az egyenjogúsági harc, mert humoristaként is ebben a témában lubickolt a legtöbbször. Persze ebben a filmben nem csak afro szereplők szenvednek sérelmeket, és az Across America mozgalom sem az afrókról szól. Ám mégis kár volt a plusz tartalomért, egyszerűbb filmként nekem ugyanolyan jól működött volna. Sőt! Hajlamos vagyok kizárni a meta részét a filmnek, mert csak zavar. Mintha a Pszichóban Norman Batesről megtudnánk, kisebbségi zsidó származású volt, és a sorozatos megaláztatások miatt kikeresztelkedett. Kit érdekelne ez!? Az anyával való beteges kapcsolatból bőven elég a filmvégi múmia, az előélete meg maradjon homályban. Ebben a filmben is! (Mi) felesleges volt az élő emberi lánc motívuma, amikor a legérdekesebb felvetés ennyi volt: A föld alatt kitenyésztett klónokkal akarták tudatbefolyásolni a népességet. Csak éppen a klónok deviánsak, és nemzedékek születnek így meg. Hát ki a tökömet érdekli ezek után témában az Across America kezdeményezés szélhámossági kudarcba fulladása!? Engem legalábbis nem, köszönöm. Én jól elvoltam az alaptörténettel.