Közösség

Vélemény:

97 Az öböl

(2009)

Az öböl

HercegPeter   2018.06.07 21:20
0

Hűha! Ez aztán nem egy hétköznapi dokumentumfilm. Már a témája sem átlagos. Ugyebár olyan állatos film ezer és ezer van, ahol megmentik őket. Na de olyan, ahol leölik mindet, olyat eddig még nem láttam. Éppen ezért nem ajánlom mindenkinek. Olyanok akik, nehezen dolgozzák fel az ilyeneket, azok inkább hagyják ki. Legalábbis a végét mindenképpen. Azok a képek sokkolóak. Viszont mindenki másnak látnia kell! Szeretjük ezeket az állatokat, akár a tv-ben, akár az állatkertben, vagy (a szerencsésebbek) akár élőben látjuk őket. Hasonló show-n már én is voltam, bár ott delfinek helyett fókák voltak, de most már sejtem, hogy az ő helyzetük sem lehet sokkal jobb. Így hogy valamelyest megismertem ennek a dolognak a hátterét, nem tervezek újra ellátogatni efféle előadásokra. Másfelől jó volt látni ezt a nagyméretű összefogást, ami különböző szervezetek és civil emberek között jött létre. Ha már a kormányok nem segítenek... Nagyon őszinte film egy nagyon fontos témáról. Az kicsit szomorú, hogy csak ilyen későn (majd 10 évvel később) jutott el hozzám ez a film és most is véletlen bukkantam rá. Lehet nem ártana valamelyik ismeretterjesztő csatornának leadni néha.