Közösség

Vélemény:

 

55 Morbius

(2022)

Vámpírok bálja

 
Eastern79   2022.05.14 22:40
0

Vagy én vagyok fordítva bekötve, vagy a híres kritikusoknak ment már az agyára a hatalmas filmválaszték, de azt kell mondjam, hogy a Morbius kimondottan jól sikerült, a Marvel filmek közül az egyik kedvencem lett.
Mindez elsősorban Jared Leto remek alakításának köszönhető, ugyanis az öregedni képtelen zenész/színész most is beleadott apait-anyait. Komor hangulatú szuperhős film született, amely mind látványban, mind pedig a történet szempontjából kimondottan jól teljesít. Rögtön két vámpírral is megismerkedhetünk, ugyanis Michael Morbius (Leto) legjobb barátja is beszáll a buliba. Nem sejtette, hogy a tudós által létrehozott szérum mellékhatásainak kockázatáról bizony ki kellett volna kérnie gyógyszerésze vagy legalábbis kezelőorvosa (jelen esetben barátja) véleményét.
Ahogy az már lenni szokott, jön a vívódás a vérivással, illetve a jó vámpír-rossz vámpír felállás, no meg az elmaradhatatlan szerelmi szál. Ezek ellenére mégsem lett unalmas vagy sablonos sőt, néhol a Nolan-féle Batmant juttatta eszembe.
Horrornak azért nem nevezném, de egy sötét fantasy-ként mindenképp megállja a helyét.